Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Přesnou shodu pište do uvozovek

Od začátku roku do konce dubna jsme nabídli osm různých druhů pokrmů tak, aby strava byla pestrá, vyvážená a odpovídající zásadám akademické výživy. Jednalo se např. o:
Úvod do problematiky elektronických informačních zdrojů
Kulinářské kouzlo jednoduchosti – odlehčená varianta pro všechny, kteří se na gurmánskou dráhu vydali teprve nedávno, nebo se chtějí pro osvěžení vrátit ke kořenům.

Informační zdroje pro humanitní vědy
Harmonická kombinace vybraných lahůdek, která osloví všechny milovníky literatury, umění, historie, lingvistiky, filozofie a dalších vznešených společenských věd.

Informační zdroje pro technické a počítačové vědy/Informační zdroje pro ekonomické vědy/Informační zdroje pro chemické vědy
Nejen společenskými vědami je člověk živ, takže tu máme něco i pro gurmány upřednostňující vědy technické, počítačové a v neposlední řadě i ekonomické či chemické.

Citační rejstříky a citační ohlas vědeckých článků
Rafinovaný pokrm pro náročné labužníky složený z vybraných surovin jako jsou Web of Science, Scopus, h-index a impakt faktor, okořeněný návody KDE, JAK a PROČ.

RefWorks
Lahodný mix praktických ukázek a návodů, jak si pomocí nástroje pro správu bibliografických citací zjednodušit práci při shromažďování a zpracovávání odborných článků.

Web of Knowledge - novinky a Book Citation Index
Chcete vyzkoušet nové příchutě takových hitů naší kuchyně jako je Web of Science či Journal Citation Reports? A láká Vás unikátní tajná receptura na kulinářský zázrak zvaný Book Citation Index? Nejcitovanější časopisy, ale teď už i KNIHY na Vás čekají!

Jednu z lahůdek jsme z nabídky stáhli a rozhodli se ji podávat v příznivějším období, a to hned dvakrát (RefWorks:  16. 5. a 14. 6.). Zato dvě speciality jsme zařadili do nabídky opakovaně (Úvod do problematiky elektronických informačních zdrojů: 14. 2. a 20. 4. a Citační rejstříky a citační ohlas vědeckých článků: 7. 3. a 27. 4.). Obzvláště Citační rejstříky strávníci ocenili a se čtyřiadvaceti vydanými porcemi se drží na špičce žebříčku.
K dalším pokladům knihovní kuchyně patří i hity jako Elektronické časopisy a nástroje pro práci s nimi, Knihovní katalogy a služby Univerzitní knihovny a Open Access.
Dlouhodobě spolupracujeme i s externími odborníky, takže můžete ochutnat i výjimečné speciality jako ASPI (Automatizovaný systém právních informací) a Publikování ve vědeckých časopisech.

Přehled aktuálně nabízených pochoutek s popisem naleznete na letáčcích v menze a na facebookových stránkách Univerzitní knihovny (http://www.facebook.com/knihovna.upce). Kompletní seznam všech součástí menu včetně ingrediencí, z nichž jsou připravovány, na vás čeká na Portálu vzdělávání zaměstnanců (https://edu.upce.cz/). Můžete si samozřejmě i rezervovat místo, pokud je delikatesa již naplánována v rozvrhu, nebo kontaktovat šéfkuchařku (Ing. Blanka Jankovská) a požádat o vypsání nového termínu pro vaši oblíbenou lahůdku. Ideální případ ovšem bude, když se domluvíte s kolegy a rozhodnete se podstoupit kulinářský zážitek skupinově. Pokrm pak poskládáme zcela na míru vašim chuťovým buňkám.
Celý kuchařský tým z Univerzitní knihovny se těší právě na vás - strávníky lačnící po vědomostech a dovednostech. Vyberte si, rezervujte, přijďte a pochutnejte si!

Blanka Jankovská